Groot blad

tafelblad-verticaal.jpg

Waar ik vandaan kom wil “een groot blad hebben” zoveel zeggen als veel praats hebben of het goed kunnen uitleggen en die uitdrukking is zeker niet altijd flatteus bedoeld. Iemand met een groot blad is een praatgraag die ongeremd en vaak ongevraagd zijn of haar mening verkondigt. Vaak blijft het bij een dergelijke persoon echter bij woorden in plaats van daden.

Veel blabla maar weinig boemboem, als het ware.

Nu is er mij in mijn leven nog niet vaak verweten een groot blad te hebben. Integendeel, in de lagere school stond er steevast een nota in mijn agenda dat ik wat meer mijn vinger moest opsteken. Later in het middelbaar kreeg ik de opmerking dat ik in groep wat vaker voor mijn mening mocht uitkomen. Niet dat ik geen mening had, verre van. Maar wie ze wou horen, moest erachter vragen.

Toch heb ik het plan opgevat om via dit medium (on)regelmatig te berichten over mijn ervaringen als parttime houtbewerker. Over de successen en de mislukkingen, interessante technieken, mensen die mij inspireren, dingen die ik bijgeleerd heb.

Vanwaar dan de titel van deze post, hoor ik je denken? Wel, op dit moment werk ik aan het tafelblad van een eettafel. Het wordt een uit de kluiten gewassen, “game of thrones”-achtig geval met plaats voor maar liefst zestien krijgers … euh … kinderen. Een beetje merkwaardig eerste project voor een éénmanszaak met als doelstelling het ambachtelijk vervaardigen van gebruiksvoorwerpen en klein meubilair in massief hout. Hoe het zover is kunnen komen? Dat verhaal hou je nog van mij tegoed in een volgende post.