Kastanje tafels en banken

Deze sets van tafels en banken in tamme kastanje zijn gemaakt in opdracht van het MOT in Grimbergen. Daar zullen ze niet alleen als picknicktafels en -banken dienen, maar gaan ze ook ingezet worden als knutselbanken tijdens workshops met kinderen. In het lastenboek stonden daarom sleutelwoorden zoals robuust, duurzaam, sterk en zwaar.

Kloeke eiken schragen

Deze kloeke schragen uit gekloven vers eikehout zouden niet misstaan onder een kleine werkbank, maar zijn eigenlijk ontworpen als onderstel voor een demonteerbare (buiten)tafel.

Petanque scorebord

Jeu de boules of pentanque wordt steeds populairder in onze contreien en met dit scorebord is er — ook na een paar glaasjes pastis — nooit discussie over wie er aan de leiding ligt!

Tuinbank restauratie

Want weggooien is zonde… Deze tuinbank met gietijzeren onderstel kreeg een volledige makeover met nieuwe zitting en leuning. Om de levensduur van het onderstel te matchen met de robinia onderdelen, werd het gietzijzer voorzien van een nieuw verflaagje.

Ruw eiken bankje

Toen ik dit ontwerp voor het eerst zag, dacht ik “Hmm, beetje primitief”. Wel, primitief is het allerminst maar wel eeuwenoud, door vele iteraties gegaan en eigenlijk niet meer te verbeteren.

Kastanje brievenbus

Deze uit de kluiten gewassen brievenbus met een apart compartiment voor pakjes is volledig met de hand vervaardigd uit tamme kastanje.

Essenhouten krukje

Gëinspireerd door een traditioneel melkstoeltje, maar – aangezien er tegenwoordig niet veel koeien meer met de hand worden gemolken – net iets hoger uitgevoerd om in een hedendaagse context beter bruikbaar te zijn. Handig bijvoorbeeld als extra zitje in een badkamer, paskamer… of gewoon in de living om een mooie kamerplant op te zetten.

Natuurlijke Tuinbankjes

Veel eenvoudiger kan je een bankje niet maken: zaag een dikke plank uit een stam, boor er vier gaten in en ram vervolgens vier stokken in die gaten. Nog even de stokken van lengte zagen en voilá! Het is effectief (bijna) zo simpel als ik hier laat uitschijnen.

Maffe tafel

Met voorsprong het grootste project tot dusver en dat zal waarschijnlijk nog wel een tijdje zo blijven. Het onderstel en blad werden afzonderlijk gemaakt omdat ze niet tegelijk in mijn kleine werkplaats kunnen!

Broodschep

Vrienden van ons hebben een traditionele bakoven en daar hoort een ambachtelijk gemaakte houten broodschep bij, dachten we zo.